Liiklusmärgi pärast ootas mõni sõitja tulutult bussi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tänava alguses Kösti ristmikul on kaks «Umbtee» märki, mis annavad teada, et tupik saabub 200 meetri pärast.
Tartu tänava alguses Kösti ristmikul on kaks «Umbtee» märki, mis annavad teada, et tupik saabub 200 meetri pärast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädal aega tagasi jäid Viljandis Kõrgemäe ja Järve tänava peatuses bussi number 2 ootavad inimesed sõiduvõimalusest ilma, sest bussijuht jättis Tartu tänava otsa seatud liiklusmärgi tõttu sinna minemata.

Hommikul kell 6.35 Jakobsoni kooli juurest väljunud buss number 2 sõitis harjumuspäraselt Kösti ristmikuni, kuid siis avastas bussijuht, et Tartu tänava otsa oli pandud liiklusmärk «Umbtee» ning lisatahvel, mis andis teada, et teesuluni jäi 200 meetrit.

Bussijuht, kes pidi sõitma pool kilomeetrit eemal asuvasse Kõrgemäe bussipeatusesse ja seejärel kilomeetri kaugusele staadioniesisesse parklasse, otsustas seepeale, et ei keera Tartu tänavasse.

«Bussijuht järgis märki ja meie hinnangul on see sinna valesti paigaldatud,» selgitas bussijuhi ülemus, Atko Bussiliinide Viljandi osakonna juht Tõnu Naar.

Tegelikult on tee staadioni parklas asuva Järve peatuseni avatud, sest kaevetöid tehakse tükk maad eemal, Tartu tänava mäe peal. Tartu tänavale sattunud autojuhid, kes tahavad pääseda kesklinna, suunatakse liiklusmärgiga Kõrgemäe tänavale, mis asub nagu samanimeline peatuski Tartu tänava otsast poole kilomeetri kaugusel.

Tõnu Naar selgitas, et selliseid juhtumeid, kus bussifirmale jäetakse Viljandis tee sulgemisest teatamata, tuleb ette üliharva, kuid 12. märtsi hommikul selline asi juhtus. Kui bussijuht oli tekkinud olukorrast firmat teavitanud, selgitas Atko Bussiliinide esindaja välja, millised kaevetööd seal piirkonnas algavad, ning juba järgmise sõiduringiga käis buss number 2 ka kahes eespool nimetatud peatuses.

Viljandis kestvate torutööde peatöövõtja, aktsiaseltsi Taskar esindaja Meelis Raidmaa selgitas, et enne kaeveloa väljastamist nõuab linnavalitsus ettevõttelt kõigi asjasse puutuvate inimeste ja firmade teavitamist. Et kaevataval teelõigul bussiliiklust pole, ei nõutud ka bussifirma teavitamist. «Me oleme teie linnas pisut võõrad inimesed ega tea täpselt, kuidas bussid siin sõidavad,» tunnistas Raidmaa.

Peatöövõtja esindaja kinnitusel on tavaliikluseks suletud teelõikudel alati bussidele läbipääs tagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles