Jazzkaareke avas kava ja publik valib saali

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa saksofonist Alexandra Lehmler esineb Viljandis oma kvintetiga.
Saksamaa saksofonist Alexandra Lehmler esineb Viljandis oma kvintetiga. Foto: Erakogu

Festivali «Jazzkaar» sõsarfestivali «Viljandi Jazzkaareke» piletid ja passid on jõudnud eelmüüki. Viljandis algab üritus 18. aprillil vabaprojektiga «Jazz linnaruumis», mille eesmärk on üllatada inimesi muusikaga tavapäratutes paikades. Tallinnast alguse saanud populaarne muusikapäev teostus mullu esmakordselt ka Viljandis. Festivali kontserdiprogrammis on 19. – 23. aprillini  viis kontserti  pärimusmuusika aidas.

Kuulata saab maailmamuusikat Mehmet Polati trio esituses Lähis-Ida eksootilistel instrumentidel, nagu nei, kora ja ud. Türgi päritolu Mehmet Polati trios mängivad veel Malist pärit Zomadini Diarra ja hollandlane Sinan Arai. Taas on Eestis Šveitsis resideeruv Ingrid Lukas oma bändi ja uue kavaga «Demimonde», kus urbanistlikud biidid ühinevad koduse regilaulu traditsiooniga. Ainult Viljandis esineb Saksamaa tipp(nais)saksofonist Alexandra Lehmler oma kvintetiga. Saksofoni-klaveri-bassi-triole lisavad rütmivärvi Max Mahlert trummidel ja Kolumbia muusik Rodrigo Villalon erinevatel löökpillidel. Kava kannab nime «Jazz, Baby!» (ups! Alexandral 7. kuu). Kontsert saab Viljandis teoks tänu Saksa suursaatkonna ja Goethe Instituudi toetusele. Teatavat eksootikat albaania ja balkani rahvamuusika džässivõtmes toob ja loob Albaania lauljatar Elina Duni koos Colin Valloni trioga Šveitsist. «Jazzkaarekese» lõpetab Oleg Pissarenko Band kavaga «Point», mis on triloogia kolmas osa. Varasemad olid «Prii lapse ilm» (2009) ja «Kes sa oled» (2012). Lisaks Oleg Pissarenkole mängivad bändis Raun Juurikas, Mihkel Mälgand ja Ahto Abner.

Kuulaja saab valida saali. Ei ole vist sage juhus, kui kuulajale antakse võimalus valida saali, kus muusikat kuulata. «Viljandi Jazzkaarekesel» on see võimalik – niinimetatud saalivalimiskampaania kestab 6. aprillini ja selle ajani on piletid ülisoodsad. Lähtuvalt publiku huvist vähendatakse või suurendatakse vastavalt ruumivõimalustele müügis olevate piletite hulka. Saab soodsalt valida ja võib ka hiljem suisa ukse taha jääda. Festivali piletid on saadaval Piletilevis ja passid ainult Viljandi turismiinfokeskuses (I-punkt Vabaduse platsil). Kõigi sooduspiletite ostjate vahel loositakse välja 3 x 2 vabapääset festival Jazzkaar kontsertidele Tallinnas, mis toimuvad enne või pärast Viljandi Jazzkaarekest. Kontserdi saab valida loosivõitja, nii on lubanud festivali peakoraldaja Anne Erm ja loosimise teostab Piletilevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles