Jürgen Ligi – vaenlane number üks, valijate lemmik number üks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Kristi Kivestu

Kui mõelda, keda Jürgen Ligi kodumaisest kirjandusklassikast meenutab, tuleb esmajärjekorras meelde Andrus Kivirähki suurepärase teose «Rehepapp» tegelane Õuna Endel. Too oli samuti väga otsekohese ütlemisega mees, kel vahel lihtsalt võttis silmade eest mustaks. Ja sellises seisundis võis ta ka Vanatühjale kallale minna. Tegelikult läkski.

Reformierakonna esinumbrina kogus Jürgen Ligi Viljandi- ja Järvamaalt muljetavaldavad 6757 häält ehk umbes sama palju kui teise ja kolmanda koha saanud kokku. Kuidas ometi saavutas sellise tulemuse mees, kelle teravatele väljaütlemistele pühendavad päevalehed erikülgi ja seavad neid isegi spetsiaalsetesse edetabelitesse? Mees, kes oma sotsiaalmeedias tehtud solvava märkuse pärast astus ministriametist tagasi? Mees, kelle maksumaksjate liit on kaks aastat jutti valinud oma vaenlaseks number üks?

Lisaks on ta mees, keda Viljandimaaga ei seo õigupoolest miski ja kes pole isegi poole sõnaga lubanud midagi konkreetset oma valimispiirkonna heaks ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles