Nädala nägu. Poliitik küsib

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa.
Helmut Hallemaa. Foto: Elmo Riig

«Helmut Hallemaa,» ütles Viljandi linnavolikogu esimees Randel Länts sel neljapäeval asetleidnud istungil. See tähendas, et volikogu keskerakondlasest liige Hallemaa sai võimaluse küsida. Ja neid küsimusi tal jätkus, ehkki osa neist oli esitatud nii segaselt, et vastaja (kes enamasti oli linnapea Ando Kiviberg) jäi kimbatusse: millele nüüd õieti vastama peaks?

Teiste volikogu liikmete sapised märkused ja linnapea emotsioonipuhangud, mis jõudsid isegi soovini kiirabi kutsuda, opositsiooni kuuluvat Hallemaad ei peatanud. Ta muudkui küsis ja küsis. Tunnipikkuseks veninud esimese päevakorrapunkti (hansapäevade korraldamine) arutamise järel päris ta, mis mõte nende küsimuste esitamisel üleüldse on.

Opositsiooni ülesanne on halbu otsuseid või tegematajätmisi kritiseerida, vahel võib-olla ka tähte närida, Helmut Hallemaal on aga komme üle piiri minna. Mitte sellega, et ta esitab palju küsimusi, vaid sellega, et mõnikord saab vaid tema ise aru, kuidas tema küsimus arutuse all olevasse teemasse puutub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles