Pärimusmuusika aidas kõlavad šansoonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Breli laulude tekstid on sageli iroonilised ja ühiskonnakriitilised. Kuidas kõlavad need tänapäeval, kuuleme Erkki Otsmani esituses pärimusmuusika aidas.
Jacques Breli laulude tekstid on sageli iroonilised ja ühiskonnakriitilised. Kuidas kõlavad need tänapäeval, kuuleme Erkki Otsmani esituses pärimusmuusika aidas. Foto: Erakogu

Homme kell 16 algab pärimusmuusika aida väikeses saalis kontsert «Prantsuse šansooni tähed». Jacques Breli loomingul põhineva kava esitavad solist Erkki Otsman ning Jaak Lutsoja akordionil, Andranik Kechek klaveril ja Tanel Liiberg kontrabassil.

Ajalooliselt peetakse šansooniks  igasugust tekstikeskset prantsuse laulu. Tänapäeva Prantsusmaal mõeldakse šansooni all tavaliselt muusikat sellistelt lauljatelt nagu Jacques Brel, Georges Brassens, Édith Piaf ja Charles Aznavour.

Jacques Brel, kelle laulud pühapäeval kõlavad,  oli šansoonilaulja, helilooja, näitleja, filmirežissöör ja filosoof. Suurima kuulsuse saavutas ta aga šansoonilauljana eelmise sajandi kuuekümnendate algul, pärast kümmet aastat esinemisi tühjadele saalidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles