Imeline kool vanas majas valmistub juubeliks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikakooli üks põhimõtteid on see, et pilliõpetus ei ole väljavalitute privileeg. Klaveril harjutab Holger Maaker, pilli puhuvad (vasakult) Mattias Rahnu, õpetaja Bert Langeler, Kusti Mikelsaar ja Pärtel Rooks.
Muusikakooli üks põhimõtteid on see, et pilliõpetus ei ole väljavalitute privileeg. Klaveril harjutab Holger Maaker, pilli puhuvad (vasakult) Mattias Rahnu, õpetaja Bert Langeler, Kusti Mikelsaar ja Pärtel Rooks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme Ugalas oma 70. aastapäeva suure kontserdiga tähistav Viljandi muusikakool on viimase tosina aastaga suurendanud oma õpilaste arvu 110 võrra, mis teeb koolist Eesti muusikaharidussüsteemis ainulaadse näite. Õpetajate koosseis on jäänud selle juures samaks.

Koolis käib 268 õpilast ja tegutseb kümmekond muusikakollektiivi, nende hulgas kaks puhkpilliorkestrit ja koori.

Harjutab ka suur sümfooniaorkester, mis on oma 75 liikmega eesti suurim amatöörorkester. Homsel kontserdil astub see lavale koguni 102-liikmelisena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles