Rändpoliitikud nagu rändtirtsud

, Viljandi linnavolikogu aseesimees, Isamaa ja Res Publica Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Juhani Aaltonen
Harri Juhani Aaltonen Foto: Elmo Riig / Sakala

MA OLEN HUVIGA jälginud, mis toimub Eesti poliitikas enne riigikogu valimisi, ja pean tunnistama, et väga vähe räägitakse olulistest asjadest. Samal ajal ei näi lubadustel lõppu tulevat. Solvutakse, kui keegi kirjutab tõtt, ja tehakse ise seda, milles teisi süüdistatakse.

Mind paneb imestama poliitikute suurehulgaline sisserändamine enne riigikogu valimisi. Pealinnast rännatakse igasse Eesti nurka. Mõni pole kunagi varem oma praeguses valimispiirkonnas peatunud või siis on ainuke kokkupuude selle kohaga olnud seal peetud pulmad. Aga nüüd ühtäkki ollakse valmis esindama selle kandi kodanike huve ja õigusi Toompeal. Valimiste aegu patsutatakse endale rinnale ja öeldakse valjusti: mina tean, mis ma rahvaesindajana siitkandirahva heaks teha saan!

KAS SELLISE RÄNDE põhjuseks on, et meil pole maal küllalt häid inimesi, kes vääriksid pääsu riigikogusse meie huve esindama? Pigem tundub mulle, et parteide tagatoad peavad valijaid lihtsameelseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles