Lasteaia kohamaksu tõusu taga polnud terve volikogu

Helmut Hallemaa
, Viljandi linnavolikogu liige Keskerakonna saadikurühma esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa
Helmut Hallemaa Foto: Jaan Pääsuke

SELLE AASTA ALGUSEST tõusid Viljandis lasteaia kohamaksud. Linnavolikogu koalitsiooni liikmed tõstsid eelmise aasta eelviimasel istungil hüppeliselt lapsevanema kaetavat osa õppekuludes. Seda otsust ei tehtud üksmeelselt, eelnesid ägedad vaidlused.

Nüüd on vanematel Karlssoni, Krõlli, Midrimaa ja Mängupesa lasteaias ning Männimäe lasteaia sõimerühmas käiva lapse eest kulu suurus 12 protsenti alampalgast ning Mesimummu ja Männimäe lasteaias käiva lapse eest 13 protsenti alampalgast varasema 10 või 11 protsendi asemel. Tulenevalt miinimumpalga tõusust teeb see inimesele kogukuluks enamikus lasteaedades 46,80 eurot ning lasteaias Männimäe ja Mesimumm 50,70 eurot kuus. Protsentuaalselt on tõusud hirmuäratavalt suured, jäädes enamasti 31,8 ja 42,8 vahele.

ISAMAA JA RES PUBLICA LIIDU (IRL) liikmest linnapea Ando Kivibergi ning saadikurühma esinaise Janika Kivistiku arvates ei ole volikogus öeldu põhjal tõusutrendis keskmise palga juures kulude kasv probleem: küll saadakse hakkama. Need kommentaarid linnavolikogu istungil olid šokeerivalt ausad ja avameelsed. Lihtsale linlasele on aga hinnatõus kindlasti tähtis teema, sest oluline on iga sent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles