Viljandlanna Ameerika suurima vaatemängu masinavärgis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavust Super Bowli tähistati rooma numbritega XLIX, järgmisel aastal rooma numbritest loobutakse ja juubelimatši nimetus on Super Bowl 50. Fotol jahutab võidumeeskond New England Patriots oma armastatud treenerit Bill Belichicki.
Tänavust Super Bowli tähistati rooma numbritega XLIX, järgmisel aastal rooma numbritest loobutakse ja juubelimatši nimetus on Super Bowl 50. Fotol jahutab võidumeeskond New England Patriots oma armastatud treenerit Bill Belichicki. Foto: Reuters

Ameerika jalgpalli profiliiga NFL tähtsündmus, finaalmäng Super Bowl peeti Arizona osariigis Phoenixis. Samas linnas Arizona ülikoolis õppival viljandlannal Krista Kullil avanes harukordne võimalus selle ettevalmistamises kaasa lüüa.

Ameerika jalgpall, mille reegleid teavad Eestis ilmselt vähesed, on üks meelelahutusmaailma tippsündmusi, mille proportsioonidele on raske midagi võrdset kõrvale panna. Teleri vahendusel jälgis mängu üle 100 miljoni inimese ja nii polegi imestada, et Super Bowli poolaja reklaamisekund maksis tänavu rekordilise summa: 132 000 eurot. Kogu Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade eelarve eest oleks saanud seal eetriaega osta umbes kolm sekundit.

49. Super Bowli võitja selgus meie aja järgi ööl vastu esmaspäeva. Selleks krooniti New England Patriots, kes alistas 28:24 tiitlikaitsja Seattle Seahawksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles