Raha trükkimine pole nali

, rahandusminis­teeriumi fiskaal­poliitika osakonna analüütikrahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Aben
Madis Aben Foto: Peeter Langovits / Postimees

(Artikkel pärineb rahandusministeeriumi blogist ja on valminud enne Euroopa Keskpanga 22. jaanuaril langetatud otsust osta 1,14 triljoni euro eest võlakirju. Kirjutis väljendab autori isiklikke seisukohti.)

POSTIMEHES ILMUS 7. jaanuaril pealkirja all «Spiegel: mis oleks, kui jagaks kõigile raha?» refereering eri arvamustest turgutada Euroopa stagneerunud majandust, jagades sularaha laiali otse elanikele. Nagu arvata võis, tekitas see plaan elevust ning mitu kohalikku tele- ja raadiosaatejuhti imestas, miks ilmub selline koomiline tekst majandus-, mitte huumorirubriigis.

Miks võiks «raha külvamine helikopterilt» olla siiski täiesti arvestatav makromajanduspoliitiline meede eurotsooni deflatsioonist väljatoomiseks, suurtöötuse vähendamiseks ja kogu Euroopa Liidu majanduse juba seitse aastat kestnud kriisi seljatamiseks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles