Täna on selle nädala kõige soojem päev

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Kui täna on õhutemperatuur paljudes kohtades plussis (-1 kuni +2 kraadi), siis homsest läheb jahedamaks.

Homme tugevneb Soome kohal kõrgrõhuala ja laieneb lõuna poole. Läänemere lõunavete kohale ulatub aga madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail pudeneb meil kohati veidi lund. Kagu- ja idatuul tugevneb öösel Soome lahe rannikul, päeval sisemaal 4-9, saartel 13 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -5, selgema taeva korral võib öösel Kagu-Eestis paar kraadi madalamale langeda.

Kolmapäeval jääb Eesti kahe rõhuala piirimaile. Veidi mõjusam on tõenäoliselt siiski kõrgrõhuala, mis hoiab ilma suurema sajuta. Kagu- ja idatuul on ikka mõõdukalt tugev. Õhutemperatuur on -2 kuni -7, selgema taeva korral langeb öösel Kagu-Eestis -10 kraadini. 

Neljapäeval (22.01.) kandub madalrõhkkonna lääneserva mööda Eestisse niiskust. Kohati sajab nõrka lund. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -6, Ida-Eestis -7 kuni -12 kraadi, päeval -1 kuni -6, Ida-Eestis kuni -8 kraadi.

Reedel (23.01.) jääme ikka idapoolse kõrgrõhkkonna ja Läänemerele ulatuva madalrõhkkonna piirimaile. Kohati võib nõrka lund sadada. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7, Ida-Eestis -8 kuni -13 kraadi, päeval -2 kraadi -7, Lääne-Eesti saartel veidi alla 0 kraadi.

Laupäeval (24.01.) on kõrgrõhuala mõjusam, kuid selle serva kanduvast niiskusest sajab siin-seal nõrka lund. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -9, Ida-Eestis võib -10 kraadi ümbrusse langeda, päeval 0 kraadist saartel -6 kraadini Ida-Eestis.

Pühapäeval (25.01.) on Eesti kohal nõrk rõhuväli. Kohati sajab nõrka lund. Puhub kagu- ja lõunatuul 5-10 m/s. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, Ida-Eestis võib alla -10 kraadini langeda, päeval -2 kuni -7 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles