Võrtsjärv autot ei kanna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve jää keskmine paksus on 12 sentimeetrit, aga suurt ohtu kujutavad endast jääs olevad lõhed, mis Tartu pool võivad olla poolsada meetrit laiad.
Võrtsjärve jää keskmine paksus on 12 sentimeetrit, aga suurt ohtu kujutavad endast jääs olevad lõhed, mis Tartu pool võivad olla poolsada meetrit laiad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valmas elava ja toimetava kaluri Leo Aasa sõnul on Võrtsjärve jää piisavalt paks, et seal saaniga sõita, kuid autot ei kanna see veel mingil juhul.

«Jää keskmine paksus on ehk 12 sentimeetrit,» pakkus Aasa ja lisas, et järve Tartu-poolses otsas on ka lahvandusi, mis tekkisid sinna kolmapäeval. «Mul poisid olid võrke järve laskmas, kui jää liikuma hakkas ja võrgud käest ära vedas.»

Kui kalurid järgmisel päeval vaatama läksid, sai neile selgeks, et kusagil Tartu pool peab jääs olema vähemalt 50 meetri laiune lõhe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles