Küünarnukk on võimuvõitluses hea abimees

Urmas Suik
, vabamõtleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Suik
Urmas Suik Foto: Elmo Riig / Sakala

KUULATES PARTEIJUHTIDE valimiseelset retoorikat, tundub tähtsaim olevat tõestada valijaile, et Edgar Savisaarega valimistejärgset koostööd ei tehta. Kui Eestis ilmuks veel võimutruu Rahva Hääl, annaks see tõenäoliselt rahvale teada, et kogu progressiivne ja vabadust armastav osa Eesti ühiskonnast teab: Savisaart ei tohi võimule lasta. Keskerakonna oponendid on teada andnud, et kui rahvas neid ei toeta, ähvardab teda uus okupatsioon. See on üks osa Eestis käivast võimuvõitlusest.

Viimati oli Keskerakond koos Reformierakonnaga võimutüüri juures 2007. aastal. Hoolimata tema suhteliselt heast valimistulemusest kõikidel riigikogu valimistel, ei ole ükski Eesti poliitiline jõud pärast seda tahtnud temaga võimuliitu moodustada. Teades valijate meelsust, on kõik parteijuhid tavaliselt juba enne valimisi deklareerinud soovimatust Edgar Savisaarega koostööd teha. Tõele au andes on Keskerakond Tallinna valitsedes ka omajagu põhjust andnud. Korruptsiooniskandaalid linnavalitsuses ja tahe neid mitte tunnistada on piisav umbusaldamise põhjus.

ON TÕEPOOLEST arusaamatu, miks ollakse end tahtlikult igavesse opositsiooni kinnistanud. Võiks ju oma apse tunnistada. Esimese astme kohtus süüdi mõistetud istuvad riigikogus ja vaatavad süütu näoga rahvale silma. Oleks hea teada, milline seadusakt võimaldaks juba pärast esimese astme kohtu otsust nad sealt minema kupatada või vähemalt tõe väljaselgitamiseni nende seal istumise peatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles