Linnapea Ando Kivibergi uusaastatervitus

Ando Kiviberg
, Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Marko Saarm / Sakala

Kallid viljandlased kodus ja kaugemal!  Õnnitlen teid südamest uue, 2015. aasta alguse puhul! Võtke sümboolse käepigistusega vastu kõige paremad soovid ja lugupidamine.

Lõppenud aastaring on meie armsa kodulinna jaoks olnud valdavalt õnnelik ja rahuldust pakkuv. Viljandlaste elatustase on tänu ettevõtete majandusarengule  paranema hakanud, meie koolides pakutav haridus on hea kvaliteediga, oma eakate eest hoolitseme endisest veelgi paremini, meie spordirahva saavutuste üle oleme saanud uhkust tunda ning loomevaldkonnas on toimunud mitmeid olulisi ja rõõmustavaid arenguid. On au ja rõõm elada väärikas ja vägevas linnas, mille sisu on tunduvalt  suurem ja üleriigiliselt mõjusam, kui tema arvulised näitajad.

Aastaringi hiilgavaima hetke saabudes on meil kombeks soovida nii lähedastele, tuttavatele kui ka võhivõõrastele rohkesti häid soove. Uusaastaõnnitluse rituaal on oma siiras südamlikkuses ilus ja võimas. Aastavahetuse saluudimüra sähvival foonil tunneme end ikka ülevoolavalt õnnelike, armastavate, headust kiirgavatena. Me oleme sageli valmis kallistama tundmatuid vastutulijaid ja soovima neile alanud aastaks kõike kõige paremat. Ehkki mõnegi puhul on eufoorilise oleku täiendavaks taganttõukajaks ka mõningane annus vedelat rõõmuallikat, on meie heatahtlikkus ning õnnesoovivahetus täiesti siiras. 

Ja just see on oluline. Me tahame ju päriselt, et meil kõigil uuel aastal hästi läheks. Inimesed on loomult ikkagi ilusad ja head. See läheb mõnel vahel lihtsalt natukeseks meelest ära. 

Head kaaslinlased! Püüdkem uue aasta saabumisega kaasnev rõõm ja headus endaga hoida kogu saabuva aasta vältel ning hoidkem südames usku heade lõppude võimalikkusesse. Seda ka siis, kui tund võib tunduda kõige tumedam. Ikka leidub meie ümber midagi head ja ilusat, millest tuge leida. Oleme näinud, kuidas meie linna kogukond suudab ka raskel hetkel hoolida ja hoida. Seepärast usun kindlalt, et Viljandi on maailma muhedaim ning hubaseim linn. 

Me lähme ühiselt vastu suurele väljakutsele, mida toob rahvusvaheliste hansapäevade läbiviimine 4.-7. juunil. See kultuuri ja kaubanduse suursündmus on teatavas mõttes võrreldav olümpiamängudega, mille korraldamise au langeb osaks vähestele ning mille edukaks läbiviimiseks peab kogu linnarahvas ühiselt pingutama. Rahvusvaheliste hansapäevade õnnestumiseks peame olema endast suuremad. Olen kindel, et me suudame seda.

Head uut aastat, kallid kaaslinlased! Olgu rõõm ning hea tahe meie truiks saatjaiks läbi terve alanud aasta! Head uut aastat väike armas, ent võimas Viljandi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles