Koerteregister aitab leida kadunud lemmikut

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: worlddogsregister.com

Ülemaailmse koerteregistri eestikeelne portaal aitab leida kadunud lemmiklooma ja tagab, et võõra koera omanik kiiresti üles kindlaks tehakse.
 


Globaalse koerteregistri www.worlddogsregister.com eestikeelse lehekülje eesmärk on pakkuda koeraomanikele kindlustunnet juhuks, kui lemmik kaduma läheb. Tänu registrile teab koera leidnud inimene, kuidas saada kontakti looma omanikuga.

Registri idee autor ja arendaja Indrek Tammemägi ütles selle loomise põhjenduseks, et enamik koeraomanikke puutub vähemalt kord elus kokku kurva juhtumiga, et pere lemmikloom jookseb ära ja jääbki kadunuks. «See on valus teema tervele perele ja eriti lastele,» lausus ta.

Kuigi enamasti keegi vabalt ringi jooksva koera avastab, ei ole paljudel juhtudel võimalik leida tema omanikku. Tänu koera naha alla paigaldatud mikrokiibile on aga võimalik saada teada koera peremehe kontaktandmed. Kiibiga varustatud koera ja enda andmed saab siduda internetipõhise koerteregistriga, mis tähendab, et peremees on hõlpsasti leitav ja kadunud lemmikloom jõuab turvaliselt koju tagasi.

Värsketel koeraomanikel on võimalik soetada koerteregistri stardikas, mis sisaldab mikrokiipi ja registreerimistasu. Pärast mikrokiibi paigaldamist loomaarsti juures tuleb koer kindlasti koerteregistris registreerida, sest ainult nii on koera leidnud inimesel võimalik saada kontakti looma omanikuga.

Koerteregistris on lisaks koera registreerimisele võimalik sisestada ja hallata kogu lemmiklooma puudutavat infot, sealhulgas kuulutusi, ning lisada pilte ja meditsiinilist infot.

www.worlddogsregister.com alustas tegevust kuus kuud tagasi ning on praegu eesti-, vene- ja ingliskeelne. Peatselt lisanduvad hispaania, portugali ja itaalia keel. Lisaks Eestile on koeri registreeritud Venemaalt, Prantsusmaalt, Ungarist ja paljudest teistestki riikidest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles