Rõõmud kaaluvad rohkem

, Viljandi maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Palm.
Erich Palm. Foto: Marko Saarm / Sakala

HOOLIMATA SELLEST, et maapind mustendab, valgustab jõuluootus meie südameid. Jõulud ja aastavahetuse lähenemine panevad meid tavapärasest rohkem mõtlema olnule ja olevale, kodule ja lähedastele ning vaatama oma südamesse.

Heites pilgu lõppevale aastale, saame mõtteis loendada selle plusse ja miinuseid. Igaüks meist võib kokku rehkendada iseenda summa. Jääb vaid loota, et tänavu kogetud rõõmud ja kordaminekud kaaluvad muredest rohkem, et saaks aasta kui terviku ikka heade hulka arvata. Ja mõnikord tuleb ootamatult asetleidnud halb teadlikult kõrvale heita.

Minul endal meenub sellest aastast südantsoojendavana Mulgi laulupidu, samuti lähivälismaal Soomes mind ootamatult tabanud arusaamine, millised on koduse Eesti tegelikud väärtused. Viljandimaalaste tublide tegude ritta mahuvad aga paljud ja paljud ettevõtmised, mis meie elu on edasi viinud. Sellest pikast loetelust võib nimetada  rohkearvulist osavõttu üldlaulu- ja tantsupeost, uusi rajatisi, südamega restaureeritud vanu hooneid ning valgustatud ja parandatud tänavaid, aga ka maakonna ettevõtluse arengusse panustatut. Kõikide nende elu edendavate tegude taga on meie enda inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles