Priitahtlik on sõiduks valmis veerand tunniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia päästekomandol on kevadest alates kaks uut sõidukit: päästeauto (vasakul) ja paakauto.
Karksi-Nuia päästekomandol on kevadest alates kaks uut sõidukit: päästeauto (vasakul) ja paakauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa vabatahtlikest koosnevad päästekomandod on aasta jooksul saanud hulganisti väljakutseid ning neist on päästeameti sõnutsi olnud suur abi.

Maakonnas on neli priitahtlike üksust: Karksi-Nuias, Kolga-Jaanis, Kõpus ja Mõisakülas. Mehi on neil kasutada 54. Osa neist jäi pärast kohaliku riikliku komando kinnipanekut tööta ning otsustas vabatahtlikuna jätkata. Liitunud on professionaalseid tuletõrjujaid, kes vabal ajal meeskonnaga kaasas käivad, ja kohalikke mehi. Päästeautosid on viis.

Päästeameti Viljandi päästepiirkonna juhataja Jüri Soovik kinnitas, et priitahtlikest päästjatest on palju abi. «Et nad on mõnikord sündmuskohale kõige lähemal, võivad nad vahel kohale jõuda isegi kiiremini kui riiklik komando. Sel aastal pole ühtegi päeva, mil nad poleks olnud valmis reageerima,» kiitis Soovik vabatahtlikke päästjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles