Spordiklubid kavandavad jooksumeestele mälestuspinki

, Joosu klubi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksva Hubert Pärnakivi kuju valmis skulptor Riho Kullal 1990. aastal.
Jooksva Hubert Pärnakivi kuju valmis skulptor Riho Kullal 1990. aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi üks sümboleid on tänavu juba 85. korda asetleidnud jooks ümber Viljandi järve. Sellest üritusest rääkides ei saa kuidagi mööda kolmest mehest: need on Theodor Andresson, Elmar Ardma ja Hubert Pärnakivi.

Jooksu 11-kordsele võitjale Hubert Pärnakivile on järve äärde püstitatud monument ja rajatud väike haljasala. Ära märkimata on aga jooksu algataja ja hilisem kauaaegne Viljandi suusatreener Theodor Andresson (1900–1994) ning Hubert Pärnakivi ja paljude teiste maakonna pikamaajooksjate treener ning aastakümneid ümber Viljandi järve jooksu korraldamise üks eestvedajaid Elmar Ardma (1916–2002).

Selle lünga täitmiseks on kaks Viljandi spordiklubi: tervisespordiklubi Joosu ja vastupidavusalade klubi Staier ühiskondlikus korras algatanud ettevõtmise paigutada Viljandisse Pärnakivi monumendi juurde nimelised mälestuspingid Andressonile ja Ardmale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles