Minister manitses energiajookide müüjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumajandusminister Ivari Padar ütles nädala algul tervishoiu muuseumis esinedes, et järeltulevate põlvkondade tervise nimel peaksid kõik energiajookide turustamisega seotud ettevõtted loobuma lastele ja noortele suunatud agressiivsest reklaamist.

Põllumajandusministeeriumi, tarbijakaitseameti, tervise arengu instituudi ning veterinaar- ja toiduameti eestvõttel koostati energiajookide turustamise hea tava, kuhu on koondatud juhised ja soovitused, kuidas energiajooke vastutustundlikult reklaamida, märgistada ja müügiks esitleda.

«Uuringute andmeil joovad suure osa energiajookidest alaealised ning nende jookide populaarsus noorte seas kasvab. Paraku ei teadvusta nad endale energiajookide liigtarbimisega kaasnevaid ohtusid. Seetõttu peame oluliseks, et energiajooke ei turustataks sarnaselt mis tahes teiste karastusjookidega,» lausus Padar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles