Ettevaatust, jää võib murduda!

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärge seda praegu järele tehke! Sakala jääkatse tarvis uisutas toimetuse sekretär Marge Ira eile Viljandi järvel lastebasseini jääl õnnelikult mõne tiiru, kuid jää oli inimese turvaliseks kandmiseks siiski liiga õhuke.
Ärge seda praegu järele tehke! Sakala jääkatse tarvis uisutas toimetuse sekretär Marge Ira eile Viljandi järvel lastebasseini jääl õnnelikult mõne tiiru, kuid jää oli inimese turvaliseks kandmiseks siiski liiga õhuke. Foto: Marko Saarm / Sakala

Päästeamet hoiatab, et veekogudele tekkinud jää on veel ohtlikult nõrk ning sellest tuleb eemale hoida. Sakala mõõtis eile Viljandi järve kalda ääres jää paksuseks 4–6 sentimeetrit, mida inimesele turvaliseks ei peeta.

Paari päevaga on päästjad saanud mitmel pool Eestis väljakutseid nõrgal jääl seiklevate laste kohta. Lisaks on tulnud teateid oma elu ohtu seadvatest täiskasvanutest, kes jääl kala püüavad.

Sakala kohtas eile pärastlõunal Viljandi järve ääres fotoaparaadiga jalutajat, kes oli jää ohtlikkust omal nahal tunda saanud. Naine, kes oli nõus ütlema vaid oma eesnime Janika, märkis, et proovis Bangalo lähedal kõrkjate juures jääle astuda, aga vajus kohe läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles