Remonti minev raudteelõik jääb esialgu avatuks

Karl-Eduard Salumäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Viljandi ja Türi vahelise raudteelõigu renoveerimine ei alga 23. augustil, nagu oli kirjas töö tegija leidmiseks korraldatud riigihankes, ning kuupäev, millest alates rongid enam ei käi, on praegu lahtine.


Riigihange kuulutati välja juuni algul ning kestis 28. juulini. Renoveerijat kohustatakse peatöövõtu korras tegema raudtee pea- ja jaamateede kapitaalremont ning vahetama pöörmed. 52-kilomeetrisel lõigul tehtavate tööde kogumaksumus on orienteerivalt 235 miljonit krooni, millest 200 miljonit on saadud Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Riigihanke tulemused on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile edastatud ning praegu tegeldakse nende kooskõlastamisega. Seetõttu pole lõigu sulgemise kuupäev veel teada.

«Töö alustamise täpse tähtaja määrame pärast kooskõlastuse saamist ning riigihangetega seotud protseduuride lõpuleviimist,» ütles Edelaraudtee Infrastruktuuri aktsiaseltsi juhataja Rain Kaarjas. «Aja, millal reisirong teeb viimase sõidu Türi—Viljandi lõigul, teatame aegsasti ette, et sõitjad saaksid oma plaane tehes seda arvesse võtta.»

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist kinnitati, et kooskõlastus on käimas, aga ei soostutud täpsustama, kui kaua sellega veel aega võiks minna.

Põhjalikud tööd loodetakse valmis saada tuleva aasta 31. detsembriks. Kaarjase sõnul pääsevad rongid kõnealusel lõigul liikuma detsembrist märtsi lõpuni, sest sel ajal remonti ei tehta.

Rain Kaarjase selgitust mööda jõuavad pärast remondi lõppu sõitjad Viljandist Tallinna ja vastupidi veerandtunni võrra väiksema ajakuluga. Samuti hakkab rong sõitma vaiksemalt ja stabiilsemalt.

«Lisaks renoveeritakse kõik ooteplatvormid, mis jäävad lõigule,» lausus Kaarjas.
Viljandi raudteejaamas kavandatakse muuta ooteplatvormi kohta. Uus ehitatakse järgmise aasta jooksul jaamahoone ette.

Remondi ajal veavad sõitjaid asendusbussid, mille peatused kattuvad rongide omadega. «Oleme neil teemadel nõu pidanud ka Järva- ja Viljandimaa ühistranspordikorraldajatega,» ütles Kaarjas. Busside täpsemad sõidugraafikud ning saabumis- ja väljumisajad teatab Edelaraudtee hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles