Torm Viljandimaad seekord ei laastanud

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustikuu vihmasadu.
Augustikuu vihmasadu. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kui mitmes Eesti maakonnas langesid nädalase pausi järel taas puud, lendasid katused ja kadus elekter, siis Viljandimaal möödus pühapäev nii rahulikult, et päästjad ei pidanud tegema ühtegi väljasõitu.

Nagu nädal tagasigi, sai taas kõige enam kannatada Virumaa. Kella poole kolme ajal olid Ida-Eesti päästekeskuse päästjad saanud Ida- ja Lääne-Virumaalt kokku 41 väljakutset.

Peamiselt tuli päästjatel tegelda teedele ja elektriliinidele kukkunud puudega. Torm osutus sedavõrd suureks, et kogunema pidi ka Ida-Eesti kriisireguleerimismeeskond.

Lõuna-Eestis sai kõige rohkem kannatada Valgamaa, kus inimesed pidid päästjaid appi kutsuma 12 korral. Enamasti tuli päästjatel saagida teedele kukkunud puid, aga ühel juhul viis torm ka elumajalt katuse.

Põlvamaal oli päästjatel seitse ja Jõgevamaal kaks väljakutset. Viljandi-, Tartu- ja Võrumaal tuul ja äike pahandust ei teinud.

Eesti Energia andmetel on Viljandimaal praegu elektrita kaheksa alajaama. Kolm neist on Saarepeedi ja kolm Kõo vallas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles