Reklaamratas seisab parklas loata

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslikult paigaldatud välireklaam ootab eemaldamist.
Ebaseaduslikult paigaldatud välireklaam ootab eemaldamist. Foto: Marko Saarm / Sakala

Juba paar nädalat seisab Viljandis EVE hotelli vastas parklas päevinäinud jalgratas, sadulata, kett maas. Sellega püüab endale tähelepanu Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Aktsiooni eestvedaja, erakonna Järva- ja Viljandimaa ringkonna esinumbri, Jaak Madisoni sõnul pole see varajane valimisreklaam ja jalgratas sai tänavale tõstetud pelgalt erakonnale tähelepanu tõmbamiseks. Madi­soni sõnul on tegemist Eestis vähelevinud meetodiga, kus erakond lühiajalise pilkupüüdva teoga endale tähelepanu tõmbab.

Rattale kinnitatud sildilt võib lugeda: «Jätsin ratta ja astusin Konservatiivsesse Rahvaerakonda.» Viljandi linnakunstnik Malle London pole ratast küll oma silmaga näinud, aga kirjeldust kuuldes käsitleb seda reklaamina. Et aga arhitektuuriametilt pole reklaami paigaldamiseks luba taotletud, on see Malle Londoni hinnangul patustamine. Linnakunstniku sõnul on Viljandis reklaami ja teabe paigaldamiseks eraldi kord, mille kohaselt tuleb avalikus kohas reklaamimiseks luba taotleda. Seda pole Eesti Konservatiivne Rahvaerakond teinud.

Malle London lubas Jaak Madisoniga ühendust võtta ja paluda kas ratas eemaldada või edasiseks reklaamimiseks luba taotleda. Londoni sõnul on vaimuka aktsiooni puhul aga mööda mindud kõige lihtsamatest viisakusreeglitest.

Jaak Madison polnud teavitamisnõudest kuulnud. Esmajärjekorras lubas ta linna kodulehelt uurida, kas erakonna nime reklaamiv kaherattaline paigutub üldse reklaami kategooriasse.

Poliitiku sõnul on see siiski tahtmatu rikkumine ja pikale veninud lühikampaania leiab oma lõpu lähipäevil. Madisoni sõnul on igal juhul katse tõmmata minimaalsete vahenditega endale ja erakonnale maksimaalselt tähelepanu korda läinud – nii kohalike hulgas kui sotsiaalmeedias. Ta lubas, et päevinäinud kaherattaline toimetatakse lähiajal kuuri. Kuni järgmise korrani.

Erakond kinnitas nimekirja

Möödunud nädalavahetusel valiti Viljandis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Järva- ja Viljandimaa ringkonna sisevalimistel üheksa kandidaati, kes kandideerivad järgmistel valimistel riigikokku. Kümnes kandidaat selgub detsembris.  

1. Jaak Madison

2. Rein Suurkask

3. Marve Piip

4. Enn Sarv

5. Tarmo Hints

6. Raivo Asuküla

7. Ando Tulvik

8. Gustav Siniväli

9. Helgi Liik

10. ?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles