Akadeemia kutsub õppima töötuid käsitöötegijaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitöö
Käsitöö Foto: Kaie Mölter

Septembris algab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias projekt «Käsitööga tööle 2», kus õpetatakse töötutele tootearendust ja ettevõtluse aluseid.


Käsitööhuviliste töötute koolitust korraldatakse kuues Eesti linnas ja see leiab aset teist korda. Mais lõpetas projekti esimeses lennus 68 inimest, neist 12 Viljandi rühmas.

Koolituse sihtrühm on käsitööd oskavad naised ja mehed, kes on praegu end töötuna registreerinud. Osaleda võivad ka väikelapsega kodus olevad vanemad, kui nad on lapsepuhkusel viibinud üle poolteise aasta.

Projekti eesmärk on aidata ette valmistada potentsiaal­seid väikeettevõtjaid.
Üks koolitusperiood kestab üheksa kuud, septembrist maini. Kõne alla tuleb kolm põhiteemat: tootearendus, ettevõtlus ja interneti kaudu turustamine. Õppe tulemusena peaks osavõtjal olema valminud üks toode või tooterühm, kirjutatud äriprojekt ja omandatud internetipõhine müügioskus.

Tootearenduskoolitus on mõeldud paikkondlike traditsioonide hoidmiseks. Koolitus leiab Viljandis aset kaks korda kuus ning seda juhib tunnustatud tekstiilikunstnik Merle Suurkask stuudiost Emma Leppermann.

Ettevõtluskoolitus leiab aset samuti kaks korda kuus, kuid Tartus. Rühma suurus on 10—12 inimest. Kui soovijaid on rohkem, korraldatakse augusti lõpul nende vahel konkurss.

Samas otsitakse rühma kahte või kolme käsitöökogemusega tugiisikut, kes õpetaksid käsitöötehnikaid ja oskaksid anda nõu käsitööettevõtluse kohta. Nende puhul pole töötu staatus vajalik.

Viljandi rühma tegevust koordineerib Kristi Jõeste Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonnast. Projekti rahastab Euroopa sotsiaalfond.

Huvilised saavad ettevõtmises osalemiseks registreeruda 25. augustini Kristi Jõeste juures või meiliaadressil kj@kultuur.edu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles