Filmirežissööri loodud värvirikkad vaibad jõudsid Viljandisse

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Hellström poseerib Kondase keskuses enda kavandatud ja oma ema Virve Aruoja kootud vaipade «Lendavad naised» ees.
Kristiina Hellström poseerib Kondase keskuses enda kavandatud ja oma ema Virve Aruoja kootud vaipade «Lendavad naised» ees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kondase keskuses avati kolmapäeval omaaegse tuntud filmirežissööri Virve Aruoja piltvaipade näitus.

Tema tütre Kristiina Hellströmi sõnul oli ema väga toimekas ja pärast pensionile jäämist otsis uut tegevusala, milleks saigi piltvaipade kudumine. Algtõed õpetas selgeks tunnustatud kunstnik Elgi Reemets ja edaspidi täiustus tehnika töö käigus. Virve Aruoja ei olnud ise sageli sellega rahul, kuidas vaip välja kukkus. Siis tegi ta uue. Just nii on valminud «Lendavad naised», mis ripuvad Viljandi näituselgi kõrvuti.

Virve Aruoja ei olnud andekas joonistaja, küll aga on seda tema tütar, kes Rootsis elades õppis maastikuarhitektiks. Suurem jagu vaipu ongi valminud Kristiina Hellströmi kavandite järgi, aga aluseks on olnud ka selliste kuulsate kunstnike nagu Kristjan Raua ja Ülo Soosteri pildid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles