Repliik: Töönädal reedevabaks!

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ketlin Beljaev
Ketlin Beljaev Foto: Marko Saarm / Sakala

Olen avastanud, et minu nädalas on enamasti neli korralikku tööpäeva ja preemiaks kolmepäevane nädalavahetus. Teinekord koguneb töötunde küll isegi 64, aga tunnen ennast seejuures ikka paremini välja puhanuna ja rohkem kasulikuna, kui oleksin viis päeva nädalas kella kaheksast viieni kontoris istudes.

Mingil määral ise reguleeritav töögraafik lööb ka ökonoomsusega. Näiteks minule pole reede kunagi päris õige tööpäev olnud, sest siis on mõtted juba mujal ja kasu vähe, aga kulutused ikka sama suured kui nii-öelda õigete tööpäevade korral. Eriti veel, kui sõita tööle autoga ja lõunatada väljas.

Soovitan neljapäevalist töönädalat võimaluse korral teistelegi. Kui pole mõeldav kolm päeva jutti puhata, ehk saab vähemalt mängida graafikuga, nii et nädalasse tekiks kolm vaba päeva. Tean, et mõnes tipptasemel kontoris on näiteks reegel, et reedel võib vabamalt riides käia. Miks ei võiks seda siis hoopis kodus teha?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles