Viljandi toetab 5000 euroga Ukraina sõjapõgenikke

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi terve suve ja sügise Ida-Ukrainas möllanud relvakonflikt on rööpast välja löönud tuhandete tsiviilisikute elu. Eelmisel nädalal oli paljude teiste seas põhjust ahastuseks Donetski lähedal asuva Pisky küla elanikul Maria Savchenkol (pildil), kelle kodu sai pommitamise tagajärjel tugevalt kannatada.
Läbi terve suve ja sügise Ida-Ukrainas möllanud relvakonflikt on rööpast välja löönud tuhandete tsiviilisikute elu. Eelmisel nädalal oli paljude teiste seas põhjust ahastuseks Donetski lähedal asuva Pisky küla elanikul Maria Savchenkol (pildil), kelle kodu sai pommitamise tagajärjel tugevalt kannatada. Foto: DAVID MDZINARISHVILI / REUTERS

Viljandi linnavalitsus annab reservfondist 5000 eurot Eesti Punasele Ristile, abistamaks Ida-Ukrainas keeva relvakonflikti eest põgenenud inimesi.

Abilinnapea Malle Vahtra sõnul otsustati humanitaarabiks annetus teha eeskätt selle tõttu, et Viljandil on Ukraina linna Ternopiliga sõprussidemed.

«Kui ukrainlased meil suvel külas käisid, kujunes meie kohtumine väga emotsionaalseks ja südamlikuks. Meil ei jäänud kahtlustki, et kõik ukrainlased elavad konflikti väga raskelt üle, rääkimata neist, kes on vahetult pidanud kannatama,» rääkis Vahtra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles