Koleda maja saatus ripub õhus

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1970. aastatel püsti pandud ja paarkümmend aastat hiljem ümberehitatud ametite maja väljanägemine pole juba ammu esindusväljaku vääriline. Lisaks vajab hoone põhjalikku remonti.
1970. aastatel püsti pandud ja paarkümmend aastat hiljem ümberehitatud ametite maja väljanägemine pole juba ammu esindusväljaku vääriline. Lisaks vajab hoone põhjalikku remonti. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pikalt laagerdunud idee lammutada Viljandi Vabaduse platsi ääres omaaegne parteimaja jõudis tänavu suvel taas maavalitsuse ja linnavalitsuse vahelisse kirjavahetusse. Esialgu on siiski raske öelda, mis amortiseerunud rajatisest edasi saab.

1970. aastatel linna esindusväljaku äärde kommunistliku partei rajoonikomitee tarvis püsti pandud halli kivihoonet on pärast Eesti taasiseseisvumist nimetatud ametite majaks, sest seal on tegutsenud paljud riigiasutused, aga ka erafirmad. Kolmveerand sellest kuulub riigile ja veerand osaühingule Lavo Kaubandus.

Raiskab raha

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles