ARVUSTUS: Triinu Tauli maalähedane plaat

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleen Kurvet
Heleen Kurvet Foto: Joel Urbel / Sakala

Sellest, kui Triinu Taul Eurovisioonil Neiokõsõ koosseisus esimest korda avalikkuse huviorbiiti tõusis, on möödunud kümme aastat. Nende aastate jooksul asetleidnud arengu tulemuseks on debüütalbum «Maa hääl».

Triinu Taul on truuks jäänud oma juurtele ja armastusele pärimusmuusika vastu. Plaat on aga tunduvalt rahulikum ja rohkem mõtlema panev kui Neiokõsõ-aegne etno-show.

Aastal 2011 lõpetas Triinu Taul Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvalaulu erialal. Ise kirjeldab ta oma õpinguid kui perioodi, mil talle avanes mitu uut maailma, mis on tema edasist loomingut tugevasti mõjutanud. Mõjutusi on ta saanud nii klassikalisest kui pop- ja džässmuusikast. Inspiratsiooniks on olnud aastatuhandeid vana regilaulu meditatiivsus ja sügav kujundite maailm, šamanism, Saami joig, Tuva kurgulaul, Bulgaaria rahvalaul ning Jaapani ja India rahvamuusika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles