Jahiseltsi esimees: eksisid mõlemad kütid

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Abja jahiseltsi esimees Priit Kask nentis, et jahimehe surmaga lõppenud õnnetuses ei saa süüdistada ainult ühte meest ja vigu tegid mõlemad pooled.

Nii Kask kui Carol Merzin riigiprokuratuurist kinnitasid, et jahimehed läksid metsa eraldi ega olnud teise püssimehe kohalolekust teadlikud.

«Oleks mehed kõiki eeskirju järginud, oleks kõik korras,» oli Kask kindel. «Enne ei saa päästikule vajutada, kui sa ei tea, mida lased. Teine poleks tohtinud aga ilma vestita mööda põldu ringi luusida.»

Nii juhtuski, et mehed jälgisid põllul sama looma ja ühe jahimehe ettevaatamatu lask sai teisele saatuslikuks.

Kase sõnul on Abja jahiselts juhtunust šokis, sest selliseid juhtumeid on üheskoos varemgi arutatud ja seni on ühiselt pead vangutatud, et kuidas sellised õnnetused küll juhtuvad. Jahiseltsi esimehes tekitas rohkem imestust aga just hukkunud mehe käitumine.

«Ta oleks nädala pärast saanud 80-aastaseks ja on juba kuskil 60 aastat jahil käinud. Nüüd siis selline rumal käitumine. Teine mees on alles noor, käitus ettevaatamatult ega veendunud, mida ta tulistab,» rääkis Kask. «Kahju on ikka mõlemast.»

Kõikide osalistega Tallinnas viibiv jahiseltsi esimees veel rääkinud polnud. Senine info on tulnud kohalike püssimeeste väikeselt kogukonnalt ja täpsemaid asjaolusid uurib politsei.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles