Muuseumist avameelselt

Jaak Pihlak
, Viljandi muuseumi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Pihlak
Jaak Pihlak Foto: Elmo Riig / Sakala

REEDEL KÄIS Viljandi muuseumis kultuuriministeeriumi kantsler koos abilistega ja seda kajastas ka laupäevane Sakala. Kohtumisel anti teada ministeeriumi kavast luua lähitulevikus muuseumi ülalpidamiseks sihtasutus ja räägiti sellega seonduvalt äsja tehtud siseauditist. Avan alljärgnevalt veidi tausta, mis peaks andma lugejale olukorrast pisut selgema pildi.

Väärikas Viljandi muuseum on juba 136-aastane. See on varasalv, kus hoitakse ja uuritakse kogu Viljandimaa hinnalist mälu- ja ainelist pärandit. Meie kogu, mis on maakondlike muuseumide kogude seas üks suuremaid, sisaldab üle 147 000 museaali. Praegu töötab muuseumis ja selle Suure-Jaani vallas Hüpassaares asuvas filiaalis kojamehest direktorini kokku 13 inimest, neist kümnel on kõrgharidus.

MÄLUASUTUSENA korraldame museoloogilist tegevust kogu kultuuriloolisel Mulgimaal ja ajaloolisel Viljandimaal. Muuseum on koostööpartner riiklikele ja ühiskondlikele organisatsioonidele, omavalitsustele, teadus- ja haridusasutustele, arhiividele, muuseumidele ning kõikidele, kes on mälupärandist huvitatud. Eesti maakondade muuseumidest on Viljandi muuseum ainus, kus ilmub igal aastal populaarteaduslik väljaanne. Rahvusarhiivi kaaslasena pakume arhivaalide kauglaenutuse teenust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles