Repliik: Kutsutakse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Kogu aeg kutsutakse kuhugi — ole vaid mees ja mine. Ning ära rahakotti koju unusta. Meid kutsutakse suurele mööbli allahindlusele, Bläck Rokiti kontserdile ja ilustuudiosse enneolematut massaaži saama, aga ka näiteks Jäneda talupäevadele, mida peetakse täna ja homme.

Mäletan hästi üht Jäneda talupäevadel käimist tosin aastat tagasi. Siis oli talusid palju rohkem kui praegu ja taevavõlvi ehtisid veel talunike illusioonid. Viljandimaalt sõideti Jänedale kolme väiksemat mõõtu bussiga ning mõni läks ka oma autoga.

Ehk minnakse täna hommikulgi Jänedale, et võtta osa tõuloomade näitusest ja põllumajandustehnika näitusmüügist, osaleda traktorite kiirendusvõistlusel ja paremate talude autasustamise tseremoonial. Alles oli aga maamess Tartus, kuhu oli hoopis lühem maa, ning Olustveres on seatud sihiks pakkuda laiale ringile uusi ja uudseid mõtteid...

Nii et on üsna kahtlane, kas nii pikka teekonda käsitöörohkuse ja mõne ansambli või laulja pärast kuumal ajal ette võetakse. Pealegi on meil endil praegu suursündmus, pärimusmuusika pidu.

Võib-olla on kõige õigem talitada nii, nagu tegi üks folgipassi ostnu festivali avapäeval: vaatas ürituse avamist kuumusest roidununa telerist ja läks siis magama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles