Nädala süütu. Nuhtluskaru

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kas Viljandimaal on karusid nii palju, et neile jahti pidada, või sedavõrd vähe, et neid peaks kindlasti säästma, jäägu jahimeeste ja ulukiuurijate vaielda. Küll aga tekitab kummastust, mil moel peetakse jahti nõndanimetatud nuhtlusloomadele.

Nagu nimigi ütleb, on nuhtluskaru selline metsaott, kes inimestele nuhtluseks muutub, näiteks rüüstab mesitarusid või tuleb asustatud kohtadele järjepanu ohtlikult lähedale. Just mesitarude kallal käinud nuhtlusisendi tarvis anti ka tänavune Viljandimaa ainus karulaskmisluba. See kasutati ära juba viie päevaga ning saagiks saadu lihagi on juba tööstusele müüdud.

Kahjuks ei tähenda see, et Kolga-Jaani kandi mesinikud nüüd rahulikult magada võiksid. Nimelt ei ütle keegi, kas püssi ette jäänu oli too halbade elukommetega tegelane, kelle tarvis luba anti, või mõni vagur loom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles