Arvustus: Meeste väge täis album

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleen Kurvet
Heleen Kurvet Foto: Joel Urbel / Sakala

Kahe aasta taguse Viljandi pärimusmuusika festivali teema oli «Mehe laul» ja ansambel Paabel tundis, et sellesse sobitumiseks on tal rammu juurde vaja. Ta kutsus kohale kuueliikmelise meesteväe, kellega andis festivalil unustamatu kontserdi. Koos anti kontserte veelgi ning selle aasta 18. veebruaril salvestati Tallinna Nordea kontserdimajas antu plaadile.

Lood sel plaadil moodustavad väga hea terviku. 13 lauluga jutustatakse poisi meheks sirgumise lugu. Plaadile püütu on jõulisem, järsem ja folkrokilikum kui Paabli varasem looming. Annab tunda, et ansambel on liikunud jõudsalt omaloomingu poole, kasutades rahvaluulet, sellest inspireeritud meloodiaid ja paabellikke arranžeeringuid.

Nii mõnigi lugu võtab jala tatsuma ning kuulmata ei jää rajud kitarri-, torupilli- ja trummisoolod. Mitmekülgsel plaadil leidub ka vaid ühele instrumendile üles ehitatud palasid, milles põhirõhk on meeskoori vokaalil ja ära on jäetud tantsutav tempo. See on igati sobilik, sest ka noormehe elus tuleb ju ette hetki, milles on nukrust ja igatsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles