Välu: Nootidest tulvil maja ootab värvi ja pintslit

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi noorte sümfooniaorkester on andnud kontserte nii Eestis kui välismaal.
Viljandi noorte sümfooniaorkester on andnud kontserte nii Eestis kui välismaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi muusikakool on pikkade traditsioonidega väärikas õppeasutus. Aastakümnete jooksul on sealt sirgunud palju kuulsaid muusikuid ja tublisid pedagooge. Kooli juures tegutsevat Viljandi noorte sümfooniaorkestrit teab vist küll iga viljandlane. Muusikakooli kasvandikud on hästi esinenud ka laulukonkurssidel.

Eriti tore on, et andekatel muusikuhakatistel on võimalik pärast selle kooli lõpetamist edasi õppida Viljandi kultuuriakadeemias. Vahva on seegi, et paljud muusikalise kõrghariduse saanud noored tulevad muusikakooli tagasi pilliõpetajaks, et oma teadmisi pisematele edasi anda.

Sel aastal võeti muusikakooli vastu rekordarv uusi õpilasi ning sügisest peab maja seinte vahele ära mahtuma peaaegu 300 last. Kehvemad lood on hoone endaga. Nimelt pole seda juba aastakümneid remonditud. Pealegi pole majas ventilatsiooni. Kui aga klassis jääb hapnikku väheks, ei taha ka pillimäng hästi välja tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles