Muusikakool saab uue hingamise

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pööninguruumides, millest osa on veel välja ehitamata, muusikakooli direktori Tonio Tamra sõnul enam tunde anda ei saa, sest päästeamet keelas selle umbes kolm aastat tagasi ära.
Pööninguruumides, millest osa on veel välja ehitamata, muusikakooli direktori Tonio Tamra sõnul enam tunde anda ei saa, sest päästeamet keelas selle umbes kolm aastat tagasi ära. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi muusikakoolis tervitab õpilasi aegu näinud interjöör, pudeneva värviga seinad ja seisev õhk. Maja pole juba 40 aastat korralikku remonti näinud, kuid nüüd on sel lootust saada tänapäevased õpperuumid.

Viljandi abilinnapea Malle Vahtra kinnitas, et muusikakooli värskendamine on hädavajalik mitmel põhjusel. Esiteks poleks koolile kusagilt võtta uusi ruume, teiseks on Viljandi muusikakoolis pakutava õppe tase väga kõrge ning lisaks suureneb muusikakoolis õppida soovijate arv. «Seepärast on linnal moraalne kohustus tagada muusikakoolile sobivad ruumid.»

Muusikakooli rekonstrueerimine tuleb arutusele neljapäeval linnavolikogus ning Vahtra on kindel, et sellekohane eelnõu kiidetakse heaks. Järgmise kahe aasta eelarve pole veel päris kindel, ent eelarvestrateegias on selle tarbeks juba summa arvestatud. Et ehitusprojekti pole veel koostama hakatud, võis Vahtra vaid oletada, et remondiks kulub 1,4–1,5 miljonit eurot. «Raha jaotame ära kahe aasta peale, nii et esimesel aastal maksame 900 000 ja järgmisel ülejäänud osa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles