Teetolm ei lase külaelanikel hingata

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Põldma maja on teest viie meetri kaugusel ja selle ümber kasvab kõrge kuusehekk, kuid möödasõitvate veokite rataste alt tõusev tolm katab kogu majapidamist.
Maimu Põldma maja on teest viie meetri kaugusel ja selle ümber kasvab kõrge kuusehekk, kuid möödasõitvate veokite rataste alt tõusev tolm katab kogu majapidamist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tääksis kruusateest viie meetri kaugusel kuuseheki taga elavale Maimu Põldmale tekitavad meelehärmi lähedal asuva kaevanduse suured autod, mis tema hinnangul iga seitsme-kaheksa minuti tagant mööda kihutavad.

«Kui auto tuleb, on nii paks tolm, et silmi ka lahti teha ei saa,» ütles Põldma. Kuigi maja ümber kasvab kõrge kuusehekk, kannatavad elanikud ikkagi tolmu käes. «Elan nagu piinakambris, aknaid lahti teha üldse ei saa.»

Sama murega on hädas paljud teisedki kruuskattega teede ääres elavad inimesed. Tolmupilv võib olla ohtlik ka teepervel liikuvatele jalakäijatele ja jalgratturitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles