Homsest algab karujaht

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis tohib karudele jahti pidada 1. augustist oktoobri lõpuni. Keskkonnaamet andis täna teada, mitu karu tohib sel aastal igas maakonnas maha lasta.

Viimasel paaril aastal on Viljandimaal lubatud lasta vaid üks karu. Keskkonnaameti teatel jääb see arv algaval hooajal samaks ning maha tohib lasta ühe mesikäpa. Küttida ei tohi emakarusid ja karupoegi.

19. juunil avaldatud Sakala artiklis avaldas Suure-Jaani valla jahiseltsi esimees Märt Laansalu lootust, et kuna piirkonnas on tunduvalt sagenenud karude rüüsteretked talude mesitarude kallal, lubatakse küttida rohkem karusid. Tema hinnangul oli ka üldine karude arv seal kandis võrreldes eelmiste aastatega võrreldes tunduvalt kasvanud.

Eestis elavast 600 isendist lubatakse sel jahihooajal maha lasta 40. Kõige suurem on limiit Ida-Virumaal, kus jahimehed võivad lasta üheksa  karuotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles