Eetikanõunik: tegu on huvide konfliktiga

, Eesti rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmu Tammerk
Tarmu Tammerk Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

(Järgnev kirjutis on Eesti rahvusringhäälingu (ERR) eetikanõuniku Tarmu Tammerki kommentaar 29. juuli Sakalas ilmunud loole «Mainekujundaja teeb ERR-ile raadiouudiseid», mida toimetus temalt palus. Loe ka kõrvalleheküljel olevat selgitavat lugu.)

SEE ON huvide konflikt. Kuna Sakala keskus on linnavalitsuse haldusalas tegutsev asutus, ei saa eeldada, et seal töötav ajakirjanik saab esineda täiesti sõltumatuna. Aga sõltumatut ajakirjandust peab ERR kui avalik-õiguslik kanal pakkuma, sest nii nõuab seadus.

Praegu on segane olukord: ERR-is on enamik uudiseid tema enda ajakirjanikelt, mõned lood aga ühe omavalitsuse – Viljandi linna allasutuse töötajalt, kes vahepeal peab muutuma sõltumatuks ajakirjanikuks. Et see ajakirjanik on munitsipaalasutuse palgal, tekib vähemalt näiv võimalus, et ta ei saa vabalt teemasid või käsitlusviisi valida, sest tema põhitöökoha ülesanne on levitada Viljandi linna kohta positiivset infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles