Kärkiv kõu võib külas käies jätta endast märgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et pikne ei pääseks süütama ja lõhkuma, soovitavad eksperdid majale paigaldada piksekaitsme ning elektrikilpi liigpingepiiriku.
Selleks, et pikne ei pääseks süütama ja lõhkuma, soovitavad eksperdid majale paigaldada piksekaitsme ning elektrikilpi liigpingepiiriku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistus on andnud teada, et järgmistel päevadel võib 30 soojakraadile vastukaaluks näha taevast tumedaks tõmbuvat ja kuulda pikset paukumas. Päästeamet on tänavu registreerinud juba 15 äikesest alguse saanud tulekahju.

Päästeameti kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnul põhjustab äike suuremate tormide ajal ikka mõne tulekahju. «Äike lööb kõrvalhoonesse või elektriliinidesse ja sealtkaudu süütab elektrikilbi,» tõi ta näiteid varasemast.

Päästeameti andmetel on Eestis tänavu fikseeritud 15 piksest alguse saanud tulekahju, millest seitse on olnud Lõuna-Eestis ja neist omakorda üks Viljandimaal. Mullu oli Eestis 21 ja üle-eelmisel aastal kaheksa sellist juhtumit. Kiik rääkis, et äikese korral tuleks elekter kogu majas välja lülitada. Kasu tõuseb sellest kommunikatsioonijuhi sõnul aga ainult siis, kui teha seda suurest kilbist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles