Zetod andsid varjunime all üllatuskontserdi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hedi Armulik

Pühapäeval enne kella kahte päeval astus Rohelisel laval ülesse huvitav bänd nimega «Artur ja sõbrad». Esialgu oli lavale tulnud viite meest lühikestes pükstes, valgete maikade ja roosade päikeseprillidega kuulama kogunenud vaid mõned üksikud. Kontserdi lõpuks oli aga mäenõlv rahvahulgast kirju.

Nimetatud kontserti sattus nägema ka folgi staabis vabatahtlikuna töötav Hedi Armulik, kes kirjeldas nähtut nii: «Mul hakkas täna kahest vahetus ja tulime sealt paari folgilisega mööda. Mõtlesime, et kuidagi tuttav muusika, et heidame pilgu peale, kuna see kõlas väga Zetode moodi. Läksime ja vaatame, et Artur, kes mängib neil akordioni, on keskel eeslaulja. Kuulsime, et ongi vanad klassikalised Zetode lood, millel on räppi ka. Hästi Jalmari moodi oli ka see, kes laulis.

Läksime lähemale ja vaatasin, et ongi Jalmar. Mõtlesin, et nad peaksid ju tuuril olema, et kuidas on see võimalik. Olid nagu undercover Zetod ja andsid täiesti tasuta kontserdi niimoodi Rohelisel laval. Kasutasid üksteise puhul valenimesid ka. Jalmarist sai vist mingi Kulnar või midagi sellist.»

Armuliku sõnul unustas publik esitatud lugude vahel isegi plaksutamise ära, kuna kõik lihtsalt naersid.

Zetodes akordioni mängiv Artur Linnus, kelle järgi loodud cover-bänd ka nime sai, sõnas, et idee midagi sellist teha oli Zetodel kuklas tiksunud juba mõned aastad ning sel aastal otsustati see nali lõpuks ära teha. Esitamisele tulnud lood olid siiski märksa erinevad eelmisel õhtul Kirsimäel antud kontserdist.

«Nimi oli ju teine ja see ei olnud ikkagi päris see. «Artur ja sõbrad» bändi konseptsioon oli ikkagi olla cover-bänd, kes teeb teiste bändide lugusid, peamiselt siis Zetodelt.»

Publik nägi Zetode täiesti uut külge ja ka bändiliikmed said kogemuse võrra rikkamaks.

«Meile väga meeldis see spontaansus selle sündmuse juures. Et oligi nagu happening. Spontaansus minu meeles mängiski väga suurt rolli. Kostüüm tuli käigult. Vaatasime, mida saab põlve otsast kiiresti ja lihtsate vahenditega ära teha. Kõigil on ju maika olemas ja siis ilmusid kuskilt juba need päikeseprillid välja,» kirjeldas Linnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles