Jaak Allik: Venemaal pole pikka plaani

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandlasest riigikogu liige Jaak Allik, keda võib kõhkluseta pidada üheks enim Venemaad ja venelasi tundvaks Eesti poliitikuks, ei usu, et selle riigi juhil Vladimir Putinil on pikaajaline strateegiline plaan, mille järgi Ukrainas ja mujal maailmas toimuvat omatahtsi suunata.

Ukraina kriisist on saanud painaja, mis lahenemise asemel näikse aina võikamaks muutuvat. Jaak Allik, mida teie ennustate, millises suunas sündmused seal lähiajal arenevad?

Mis otsesesse sõjategevusse puutub, siis kolmapäevases «Aktuaalses kaameras» avaldas meie presidendi julgeolekunõunik Merle Maigre arvamust, et seal on nüüd käsil kiire lõppmäng, sest Ukraina valitsusel jätkub sõjapidamiseks raha veel vaid kümneks päevaks. Ilmselt tahab ka Vladimir Putin asja ära lõpetada. Aga probleem ei peitu ju ainult verevalamises, vaid selles, kuidas rahvas kõnealuses piirkonnas edasi elama hakkab. See, kuidas Ida-Ukraina inimesed end edaspidi tunnevad, selgub siis, kui saab selgeks, mida tähendab president Porošenko lubatud detsentraliseerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles