Vormelid tegid Viljandi järvel kiirusrekordeid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi noormees Gregor Eevardi jättis ühes paadiklassis võidu koju, ent langes tehnilise apsu tõttu teises klassis kolmandaks.
Viljandi noormees Gregor Eevardi jättis ühes paadiklassis võidu koju, ent langes tehnilise apsu tõttu teises klassis kolmandaks. Foto: Joel Urbel

Laupäeval võis Viljandi järvel näha vormeleid, mis kihutasid sirge veeraja osal 180 kilomeetrit tunnis ja saavutasid keskmiseks kiiruseks 144 kilomeetrit tunnis. «Selline keskmine on kaks korda kiirem kui minu klassi paatidel,» tunnistas Viljandi parim veemotosõitja Aivar Kommisaar.

F2 vormelid sõitsid Viljandi järvel esimest korda. Kohalikud mehed ise sellistega vee peal ei käi. Siinne kõige kiirem paat on F4 klassi ehk nii-öelda väike vormel, millega sõidab Paul Zujenkov. Temal oli kodujärvel peetud võistlusel kolm konkurenti, kellest üks on selle paadiklassi maailma parim sõitja Nikita Lijcs Lätist.

Lijcsile Zujenkov vastu ei saanud. Esimeses kahes sõidus kaotas ta ka Reio Käsnapuule, kuid suutis kolmandas sõidus tallinlast edestada. Kokkuvõttes andis see Zujenkovile kolmanda ehk viimase koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles