Looduse ja inimese seadused

, vaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valli Veigel
Valli Veigel Foto: Elmo Riig / Sakala

ÖELDAKSE: INIMENE mõtleb, jumal juhib. Mina asendan sõna «jumal» sõnaga «loodus». Samas on inimene välja mõelnud uhke sententsi «Inimene on looduse kroon». Ma ei tea, kas sellega upitatakse end loodusüleseks või lihtsalt valitsejaks, aga ükskõik kui suureline või teravmeelne arvamus ei muuda tõsiasja, et inimene on siiski vaid osake loodusest ja allub seega loodusseadustele.

Üks neist seadustest on, et inimesed on loodud kahesooliseks. Loodus oma tarkuses on teinud nii, et need kaks poolt tunneksid teineteise vastu tõmmet ehk seksuaalhuvi. Mõlemad sugupooled on varustatud vajalike organitega ja närvisüsteemi talitlusega. Niisiis: mees ja naine, igikestev paar.

Ent aeg-ajalt läheb isegi loodusel midagi viltu. Selle tõestuseks on erisugused väärarengud nii taime- kui loomariigis. Ja inimese puhul on neid äpardusi väga mitmesuguseid, alustades puuduvatest kehaosadest ja lõpetades puuduliku ajutegevusega. Nagu me teame, on ka seksuaalvaldkonnas kõrvalekalded võimalikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles