Fantastiline pidu

Enn Siimer
, kultuurikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Siimer
Enn Siimer Foto: Elmo Riig / Sakala

Olen siin Sakalas mõne aasta eest põgusalt kirjutanud esmamuljest Põlvas Intsikurmus nähtud võrokeste peost «Uma pido». Mõttes seades seda viljandalastele eeskujuks peo terviklikkuse mõttes. Täna tahaksin aga samade sõnadega iseloomustada Viljandi pühapäevast laulu- ja tantsupidu.

Oli tõepoolest fantastiline pidu. Muidugi mängis siin kaasa ka uus lauluväljak, eeskätt just korraliku tantsuplatsi pärast. Kindlasti mängis kaasa ka peo uuenenud ja eelnevatest märksa atraktiivsem repertuaar nii tantsijatele, lauljatele kui võimlejatele. Uued laulud ja tantsud mõjusid värskelt ja huvitavalt.

Mulle isegi näib, et viljandlaste pidu sai lõppkokkuvõttes terviklikum, sest siin mahtusid tantsurühmad esinema nii, et sai näha nende nägusid ning viimistletud ja entusiastlikku tantsulusti. Kui ikka peo algul tulid tugevamate tantsurühmad, oli nende tantsimist lausa lust vaadata. Tallinnas, kus väljak on suur ja vaatajad kaugel, see vaevalt sedavõrd maksvusele pääseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles