Jätke folk rahule!

Jaak Allik
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Elmo Riig / Sakala

MÖÖDUNUD SÜGISEL sai Viljandi endale ebahariliku linnapea. Mehe, keda tunneb ja hindab kogu Eesti muusikaavalikkus. Kunstnikuhingega inimese, kes on veerand sajandit oma elust andnud Viljandi viimisele Euroopa suvefestivalide väga konkurentsitihedale kaardile.

Tänaseks teab Viljandi folgifestivali iga selle alaga seotud muusik kogu maailmas ja seda ootab juba kolmas põlvkond eestimaalasi, kes iga aasta juulikuu lõpul suurte hulkade kaupa meie kodulinna rändavad. Ja tunnistagem ausalt: see on aastas ka ainus kord, mil kogu Eesti meedia Viljandist kõneleb ja pilti näitab.

Ma pole Ando Kivibergiga raekojas kokku puutunud ega tea, kui hästi või halvasti ta seal oma ülesannetega hakkama saab. Võimalik, et mitte veel kõige paremini, sest linnapeaametit mõne kuuga selgeks ei õpi. Eriti kui tulija on kultuurisfäärist, kus tavaliselt valitseb koostöörõõm, mitte üksteisele jala taha panemise iha nagu poliitikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles