Keemia laiendas Saarepeedi firmat

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki puhastuskemikaale müüva Zep Eesti peakontor asub aadressi järgi Tallinnas, on selle süda Saarepeedi vallas, kus asub ladu. Kauba
pakendamisse annab oma panuse ka firma tegevjuht Rein Teder.
Ehkki puhastuskemikaale müüva Zep Eesti peakontor asub aadressi järgi Tallinnas, on selle süda Saarepeedi vallas, kus asub ladu. Kauba pakendamisse annab oma panuse ka firma tegevjuht Rein Teder. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Kui suur hulk ettevõtteid kurtis mullu kahaneva käibe ja kasumi üle, siis Saarepeedi vallas asuv firma Zep Eesti kahekordistas samal ajal müüki.

Edukas aasta lubas Eestis ja Lätis puhastuskemikaale müüval ettevõttel oma töötajate hulka kahekordistada. Firmas on palgal kümme inimest, kellest suurem osa tegutseb müügiesindajatena.

Zep Eesti müüb firma tegevjuhi Rein Tedre sõnul tööstuslikke kemikaale ja pakub lahendusi nii eraisikutele kui firmadele, keda vaevavad hooldusega seotud mured. «Meil on aineid, mis määrivad, kaitsevad, lõhnastavad, desinfitseerivad ja puhastavad,» loetles Teder.

Konkurents olevat sellel alal väga terav nii Eestis kui Lätis, kuid ettevõte, mille kontor ja ladu paiknevad Saarepeedi vallas, on juhi sõnul suutnud end läbi murda. «Lätis on meie esindus veel üsna pisike, aga see areneb,» sõnas Teder.

Optimismi lõunanaabrite turu osas lisab siinsele ettevõttele teadmine, et seal on võimalik  kauba eest küsida isegi kallimat hinda kui Eestis.

Siin müüb ettevõte Itaalias Milanos valmistatavat toodangut kauplustes eraisikutele, kuid tema kaalukamad kliendid on siiski suured ettevõtted ja asutused. Viljandis näiteks hoolitseb Zep Eesti selle eest, et Viljandi Veevärgil oleks piisavalt keemilisi aineid, millega kanalisatsioonitorustik puhas hoida. «Tänu meie pakutavatele vahenditele on torud Viljandis puhtamad,» kinnitas Teder.

Samuti on firma kliendid näiteks Viljandi haigla, Oskari lihatööstus, Rimi Köögid ning Rakvere lihakombinaat.

Tegevjuhi sõnul tuleb paljude vahendite toimet enne müümist kasutajale näidata. «Inimesed ei kujuta mitmel juhul ettegi, kui lihtsalt saab mõne mure lahendada,» sõnas ta.

Mõni aeg tagasi käis müügiesindaja oma kaupa demonstreerimas asutuses, kus üks kabinet oli aastaid olnud kasutuses suitsuruumina. «See oli pigist ja suitsust läbi imbunud ning töötajad olid veendunud, et haisust enam lahti ei saa,» rääkis Rein Teder. «Näitasime neile ühe vahendi kasutamist ning poole tunni pärast olid kõik väga üllatunud, kui ruum lõhnas värskelt ja suitsuhaisu polnud tunda.»

Firma omanik Ain Põder meenutas, kuidas oli ühes eramajas katsetanud vahendit, milles leiduv bakter muudab kuivkäimla lõhnatuks. «Kui enne haises maja nagu linna peldik, siis pärast väikese koguse kasutamist oli lehk kadunud,» lausus ta.

Rein Teder ütles, et ettevõtte eesmärk on tänavu veelgi kasvada ning aasta algus on olnud rõõmustav, sest kliente on mullusega võrreldes juurde tulnud. Lisaks Eestile ja Lätile on Zep Eestil kavas lähiaastatel laieneda Leedu turule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles