Linnahooldus jõuab 15 aasta järel samasse punkti

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Viljandi Linnahoolduse loomise plaan teoks saab, ei pea linn enam niitmistööd erafirmadelt ostma ning võib enda palgal olevad niitjad tööle saata kohe, kui vajadus tekib.
Kui Viljandi Linnahoolduse loomise plaan teoks saab, ei pea linn enam niitmistööd erafirmadelt ostma ning võib enda palgal olevad niitjad tööle saata kohe, kui vajadus tekib. Foto: Kenno Soo

Viljandi linnajuhtide plaanitav otsus luua munitsipaalasutus Viljandi Linnahooldus kinnitab, et ajalugu liigub spiraali mööda, sest sellise nimega heakorraettevõtte müüs linn 1999. aastal maha.

Kui mõneteist aasta eest linna juhtinud poliitikud tõid müügi põhjuseks asjaolu, et ei suuda heakorraettevõtet kasumlikult majandada, siis nüüd on asutuse loomise eelduseks põhjendus, et oma heakorraettevõte on linnale praegusest variandist kasulikum.

Viljandi abilinnapea Malle Vahtra sõnul näitavad arvutused, et parimal juhul võiks linn oma ettevõtte olemasolu korral heakorratööd kätte saada 60 000 – 70 000 eurot ehk peaaegu kümme protsenti senisest odavamalt. «Oleme rahul ka sellega, kui rahalist kokkuhoidu ei tule, aga töö saab tehtud senisest kiiremini ja kvaliteetsemalt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles