Viljandi arvukas esindus sõidab Lübeckisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi delegatsioon sõidab rahvusvahelistele hansapäevadele.
Viljandi delegatsioon sõidab rahvusvahelistele hansapäevadele. Foto: Kenno Soo

Neljapäevast pühapäevani osalevad Viljandi esindajad Lübeckis rahvusvahelistel hansapäevadel, mis järgmisel aastal leiavad aset Viljandis. Delegatsiooni, mida juhib linnapea Ando Kiviberg, kuulub 25 inimest.

Lisaks linnapeale esindavad Viljandit rahvusvahelistel hansapäevadel volikogu esimees Randel Länts, volikogu liige Kris Süld, noortevolikogu liige Tauri Pihlak, abilinnapea Ardo Agasild, avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull, välissuhete spetasialist Markus Peter Nagel ning majandusameti arenguspetsialist Lauri Alver.

Peale linnavõimu esindajate sõidavad Saksamaale 2015. aasta rahvusvaheliste hansapäevade korraldusmeeskonna liikmed Jaanus Kukk, Terje Trochynskyi, Vilja Volmer, Piret Aus, Andres Rõigas ja Harlet Orasmaa. Kultuuriprogrammi eest kannavad Lübeckis hoolt ansambel Curly Strings, näitlejad Meelis Sarv ja Raido Keskküla, videokunstnik Madis Luik ning Bonifatiuse gildi käsitööline Kätrin Hanschmidt.

Delegatsiooniga sõidab kaasa Sakala keskuse helitehnik Sten Arvi. Viljandi linnapea vastuvõtul kannab külaliste kostitamise eest hoolt Olustvere teenindus- ja majanduskooli toitlustusvaldkonna koordinaator Malle Peterson.

Linnavalitsuse välissuhete spetsialisti Markus Peter Nageli sõnul on laupäevasele Viljandi linnapea vastuvõtule Lübeckis kutsutud ligi 200 külalist 90 hansalinnast. Vastuvõtul esineb ansambel Curly Strings, pakutakse Viljandile ja Eestile omaseid toite ja esitletakse Viljandit tutvustavat videot.

«Vastuvõtu eesmärk on tutvustada Viljandit teiste hansalinnade delegatsioonidele ning kutsuda neid järgmisel aastal Viljandi rahvusvahelistele hansapäevadele,» rääkis Markus Peter Nagel. Tema kinnitusel korraldavad vastuvõtu alati võõrustaja ja järgmise aasta hansalinn.

Curly Strings esineb lisaks vastuvõtule hansapäevadel veel kahel korral. Madis Luik osaleb hansapäevade videokunsti näitusel.

Viljandit tutvustavas telgis saavad külalised infot linna ja siinsete hansatraditsioonide kohta. Samuti tutvustatakse Viljandi rahvusvahelisi hansapäevi.

Lübecki rahvusvahelistele hansapäevadele oodatakse ligi 250 000 külalist. Järgmisel aastal Viljandis peetavatele hansapäevadele on kutsutud rohkem kui 120 hansalinna delegatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles