Akadeemia austas diplomisaajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpetajad pandi istuma lavale, nagu päevakangelastele kohane.
Lõpetajad pandi istuma lavale, nagu päevakangelastele kohane. Foto: Urmas Volmer

Pühapäeval sai Ugalas peetud aktusel diplomi 113 Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lõpetajat, kellest kolmandik oli õppinud info- ja dokumendihalduse erialal.


Lõpetajad olid traditsiooniliselt paigutatud teatri lavale, kus nad olid kõigile hästi näha. Saali poleks nad tegelikult mahtunudki, sest lõpuaktusel oli publikut nii palju, et osa pidi vahekäikudes püsti seisma.

Sündmuse lavastanud kultuuriakadeemia õppejõu Külli Salumäe sõnul koguneb kevadisele lõpuaktusele tavaliselt kogu koolipere.

«See kestab isegi kõige lühemal kujul kaks tundi, kuid me ei raatsi erialade lõpuaktusi ka eraldi korraldada, sest nii kaob sellel üritusel tekkiv ainulaadne ühtekuuluvustunne,» selgitas ta.

Külli Salumäe rääkis, et tänavune aktus oli paljude arvates eriti tugeva vaimsusega.

Lõpetajate poole pöördusid kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja, Tartu ülikooli õppeprorektor Birute Klaas, Viljandi maavanem Lembit Kruuse ja abilinnapea Helle Aunap.

Mitmest kõnest jooksis läbi mõte, et ehitamise ja ehtimise vahel peab valitsema tasakaal ning praegu, kui riigis valitseb raske majanduslik olukord, peaks selles suhtes olema eriti tähelepanelik ja vastutustundlik.

Suure osa aktusest võttis enda alla lõpudiplomite jagamine, mille vahele olid põimitud akadeemia videokunstniku Kadri Karu videolõigud osakondade ja erialade tegemistest.

Cum laude lõpetasid kultuuriakadeemia seitse tudengit: Monika Kangur, Leili Ruul, Anu Maripuu ja Monika Palla info- ja dokumendihalduse erialalt, Kristel Kubber huvijuhi - loovtegevuse õpetaja erialalt ning Inna Antson ja Monika Hint rahvusliku tekstiili erialalt.

Pärast aktust olid kõik lõpetajad ja kultuuriakadeemia töötajad kutsutud direktori vastuvõtule Ugala väiksesse saali.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles